Областният управител на Пловдив д-р инж. обсъди с  в.и.д. председател

...
</TD
>Областният управител на Пловдив д-р инж. обсъди с  в.и.д. председател
Коментари Харесай

Готовността за реакция при бедствия обсъдиха областният управител и председателят на Държавния резерв

Областният шеф на Пловдив доктор инж. разиска с  в.и.д. ръководител на Държавна организация " Държавен запас и военновременни ресурси " Асен Асенов опциите за даване на държавни запаси и военновременни ресурси по време на рецесии и бедствия. Председателят на държавната организация срещна регионалния шеф с номенклатурния лист и посочи, че през последните години е предоставена безплатна държавна помощ на десетки потърпевши общини.

" Надявам се да не се постанова да извършване функционалностите си след рецесии и бедствия, само че в случай че се наложи е доста по-добре да бъдем готови “, съобщи Асен Асенов. Той акцентира, че Държавната организация към този момент е основала такава организация, че може да реагира доста бързо от постъпване на настояването до приемане на помощта, с цел да е от изгода за бедстващите. Материалите, които  може да даде са храна, вода, медикаменти, болнично и санитарно имущество.

" Разговорът беше доста потребен. Подобна среща обаче ще бъде потребна и за новоизбраните кметове в региона. След като те встъп ят в служба и поемат ръководството, ние имаме подготвеност да я организираме, с цел да бъдат осведомени с механизмите за освобождение на държавни запаси “, разяснява доктор Зюмбилев. Той напомни, че съгласно Закона за локалното самоуправление и локалната администрация кметовете на обитаеми места провеждат и управляват отбраната на популацията при бедствия и повреди.

Работната среща е част от осведомителната акция на Държавна организация " Държавен запас и военновременни ресурси " за разпространение активността на институцията.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР